Colour Comfort

Colour Comfort - Copyright waterjufferweb.nl 2015

volwassenen

Het begrijpen van de Taal van Kleur geeft een dieper inzicht in jezelf en anderen.

Met plezier kleuren leren interpreteren en met kleur je eigen emoties en die van anderen beter leren begrijpen.

Je kunt kleur zien als een taal. Deze cursus leert je deze beeldende taal. Zoals bij het leren van een andere taal, zullen we in Module 1 beginnen met het leren van de woorden. In dit geval zijn de ‘woorden’ de verschillende kleuren met hun betekenis en effect.

Colour Comfort - Copyright waterjufferweb.nl 2015

1. Je leert wat kleur is en hoe het invloed op ons uitoefent. We behandelen de theorie en de wetenschap achter kleur, zodat je beter inzicht krijgt waarom kleur een belangrijke factor in ons leven is.

2. We gaan dieper in op de relatie tussen kleur en lichaam. We behandelen de verschillende energiecentra en waar ze voor staan. De kleuren daarvan zijn: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigoblauw en violet. Oude beschavingen hebben de relatie ontdekt tussen kleur en verschillende lichaamsdelen. De zeven kleuren van de energiecentra of ook wel de regenboog kleuren genoemd, zijn de basiskleuren voor kleurtherapie.

3. We gaan in detail kijken naar de boodschap en de emotie achter 17 kleuren. Om de kleur beter te kunnen begrijpen zullen we sommige kleuren persoonlijk ‘ervaren’ door te luisteren naar speciaal ontwikkelde inlevingsmeditaties. Gedurende het luisteren ernaar communiceert de kleur met je, wat kan leiden tot een persoonlijk inzicht of een bijzondere ervaring. Er zijn geen juiste of onjuiste emoties en/of reacties op een kleur. Het geeft een persoonlijke en directe ervaring over het effect dat kleur op je heeft en/of je emoties. Je zult kleur als een taal ervaren, die persoonlijke en specifieke boodschappen kan communiceren.

4. Iedere kleur wordt zodanig besproken dat je een duidelijk inzicht krijgt waarvoor de kleur staat, welke emotie en boodschap achter de kleur schuilt. Je krijgt een ander perspectief van kleur door de betekenis ervan. Bij de kleur rood bijvoorbeeld. Rood is de kleur van een pionier die anderen kan motiveren en het is de kleur van vernieuwing. De kleur rood heeft een passie voor het leven en leeft van aandacht en bewondering.

Je ziet welke kleuren voornamelijk in uw leven aanwezig zijn en waarom dat zo is. Je krijgt tevens inzicht waarom andere kleuren een uitdaging voor je zijn en wat je hiermee zou kunnen gaan doen.

Aan het eind van Module 1 zullen alle aspecten van kleur zijn behandeld, zodat je deze kennis makkelijk kunt toepassen in het dagelijks leven. Je zult dan een duidelijk beeld en inzicht hebben van de 17 kleuren en welke boodschap en emotie ze uitdragen. Je kunt nu met deze kennis bewuste keuzes maken en kleur pro actief gaan toepassen.

Er zijn op dit moment nog geen data gepland. Als u interesse heeft, neem dan even contact met ons op.