Geometrie

Geometrie © Waterjufferweb.nl

febr ’18 – juni ’18
10 woensdagen
15.30 – 16.30
Cursusprijs55 euro per periode
1 uur
kinderen

Geometrie is het precies en netjes werken met potlood, passer, gradenboog en liniaal.
We gaan geconcentreerd aan de gang gaan met meetkundige vormen, zoals de driehoek, het vierkant en de cirkel. En wat is het dan leuk om aan het eind van zo’n uurtje die trotse gezichtjes te zien, met een uitdrukking van: “Zo, dit heb ik toch maar mooi gemaakt!”.
Op woensdagmiddagen krijgen kinderen vanaf 8 jaar de gelegenheid om lekker bezig te zijn met deze vorm van tekenen.
Er is voor maximaal 10 kinderen plek aan de grote tafel.
We werken op A3 tekenpapier.

Met plezier samen creatief bezig zijn, genieten van het geometrisch tekenen en daarna elkaars werk bewonderen

De kinderen leren een passer, gradenboog en liniaal op de juiste manier te gebruiken. Verder leren ze om gebruik te maken van de geometrische termen, waarna de eenvoudige vormen op papier gezet kunnen worden. Wanneer er een mooi figuur op papier is ontstaan kan dat bewerkt worden met kleurpotloden, viltstiften, waterverf, pastelkrijt of ecoline.
Door middel van eenvoudige tot iets moeilijkere oefeningen worden de creatieve talenten en het concentratievermogen tot ontwikkeling gebracht. Daarnaast krijgen de kinderen informatie over wat geometrie eigenlijk is. Hier hoort een klein stukje geschiedenis bij.

Geometrie © Waterjufferweb.nl

De eerste keer ga ik met de kinderen aan de slag met verschillende lijnen en hoeken, die we dan gaan tekenen. Daarna werken we de eerste eenvoudige vormen uit.
Wanneer we die een beetje in de vingers hebben, gaan we verder oefenen met meer ingewikkelde figuren. En dan wordt het tijd om geometrische werkstukjes te gaan maken. De driehoeken, vierkanten, cirkels worden uitgewerkt, versierd en eventueel ingekleurd.

7 februari
21 februari
14 maart
28 maart
11 april
25 april
16 mei
30 mei
20 juni
27 juni

Cursusdata volgend jaar 2018/2019

Bekijk hier alvast de cursusdata en -tijden voor het volgende schooljaar 2018/2019