Geometrie en Mandala’s tekenen

Geometrie © Waterjufferweb.nl

Tweede periode A
feb ’22 – jun ’22
10 zondagen
13.30 – 14.30
Cursusprijs60 euro
kinderen en volwassenen

Geometrie / Mandala’s tekenen is het precies en netjes werken met potlood, passer, gradenboog en liniaal. We gaan geconcentreerd aan de gang gaan met meetkundige vormen, zoals de driehoek, het vierkant en de cirkel. En wat is het dan leuk om aan het eind van zo’n uurtje die trotse gezichten te zien, met een uitdrukking van: “Zo, dit heb ik toch maar mooi gemaakt!”.

Op zondagmiddagen krijgt iedereen vanaf 8 jaar de gelegenheid om lekker bezig te zijn met deze vorm van tekenen.

Er is voor maximaal 10 cursisten plek aan de grote tafel.

We werken het liefst met een A3 teken-/schetsblok.

Het doel

Met plezier samen creatief bezig zijn, genieten van het geometrisch / mandala tekenen en daarna elkaars werk bewonderen

Wat gaan we leren?

Je leert een passer, gradenboog en liniaal op de juiste manier te gebruiken. Verder leer je om gebruik te maken van de verschillende termen, waarna de eenvoudige vormen op papier gezet kunnen worden. Wanneer er een mooi figuur op papier is ontstaan kan dat bewerkt worden met kleurpotloden, viltstiften, waterverf, pastelkrijt of ecoline.

Door middel van eenvoudige tot iets moeilijkere oefeningen worden de creatieve talenten en het concentratievermogen tot ontwikkeling gebracht.

Wat gaan we doen?

Geometrie © Waterjufferweb.nl

De eerste keer gaan we aan de slag met verschillende lijnen en hoeken, die dan worden getekend. Daarna werken we de eerste eenvoudige vormen uit.

Wanneer we die een beetje in de vingers hebben, gaan we verder oefenen met meer ingewikkelde figuren. En dan wordt het tijd om geometrische werkstukjes te gaan maken. De driehoeken, vierkanten, cirkels worden uitgewerkt, versierd en eventueel ingekleurd.

Cursus data

Tweede periode A
6 februari
20 februari
6 maart
20 maart
3 april
10 april
8 mei
22 mei
5 juni
19 juni