Geometrie en Mandala’s tekenen

Geometrie is het precies en netjes werken met potlood, passer, gradenboog en liniaal. We gaan geconcentreerd aan de gang gaan met meetkundige vormen, zoals de driehoek, het vierkant en de cirkel. En wat is het dan leuk om aan het eind van zo’n uurtje die trotse gezichten te zien, met een uitdrukking van: “Zo, dit heb ik toch maar mooi gemaakt!”.

Op woensdagmiddagen krijgt iedereen vanaf 8 jaar de gelegenheid om lekker bezig te zijn met deze vorm van tekenen.

Er is voor maximaal 10 cursisten plek aan de grote tafel.

We werken het liefst met een A3 teken-/schetsblok.

Het doel

Met plezier samen creatief bezig zijn, genieten van het geometrisch tekenen en daarna elkaars werk bewonderen

Wat gaan we leren?

Je leert een passer, gradenboog en liniaal op de juiste manier te gebruiken. Verder leer je om gebruik te maken van de geometrische termen, waarna de eenvoudige vormen op papier gezet kunnen worden. Wanneer er een mooi figuur op papier is ontstaan kan dat bewerkt worden met kleurpotloden, viltstiften, waterverf, pastelkrijt of ecoline.

Door middel van eenvoudige tot iets moeilijkere oefeningen worden de creatieve talenten en het concentratievermogen tot ontwikkeling gebracht.

Wat gaan we doen?

Geometrie © Waterjufferweb.nl

De eerste keer gaan we aan de slag met verschillende lijnen en hoeken, die dan worden getekend. Daarna werken we de eerste eenvoudige vormen uit.

Wanneer we die een beetje in de vingers hebben, gaan we verder oefenen met meer ingewikkelde figuren. En dan wordt het tijd om geometrische werkstukjes te gaan maken. De driehoeken, vierkanten, cirkels worden uitgewerkt, versierd en eventueel ingekleurd.

Cursus data

Er zijn op dit moment nog geen data gepland. Als u interesse heeft, neem dan even contact met ons op.