Kalligrafie

Vanaf januari 2021 wordt er op een zondagmiddagen in een combinatiegroep kalligrafie ook geometrie, Tablet / iPadschilderen en tekenles gegeven.

Iedereen, jong en oud, heeft behoefte zich op een creatieve manier te uiten. Dat begint met het bewegen van de vingers. Als er geen schrijfmateriaal in de buurt is, wordt er van alles gebruikt om op te “schrijven”. En ook met een houtje kan er in het zand worden “geschreven”.
Nog voordat een kind kan praten met woorden, kan het al “praten” op papier. Met zijn krabbels maakt het zijn eigen wereldje zichtbaar.

Kinderen en ook ouderen willen graag mooie letters maken. We gaan aan het werk met een kalligrafiestift en ruitjespapier/-schrift (vakjes 1cm x 1cm).  Heel geconcentreerd worden de mooiste letters gemaakt. Het worden dan kunstwerkjes op zich. En wat is het dan leuk om aan het eind van de les die trotse gezichten te zien, met een uitdrukking van: “Zo, dit heb ik toch maar mooi gemaakt!”.

Op zondagmiddagen is er gelegenheid voor jong en oud om lekker bezig te zijn met “mooi schrijven”.
In verband met Covid19 zal er tegelijkertijd on-line en off-line les gegeven worden. Om de aandacht persoonlijk te houden, zullen de groepen zo klein mogelijk ingedeeld worden. Vandaar dat we met twee groepen gaan werken. Elke groep is om de week aan de beurt. Zoals het er nu uitziet kunnen we met twee groepen starten. Zie bij cursus data eerste periode en tweede periode voor de juiste dagen.

Het doel

Met plezier samen creatief bezig zijn, genieten van het schrijven en versieren en daarna elkaars werk bewonderen

Wat gaan we leren?

Je leert een kalligrafiestift op de juiste manier te gebruiken. Daarna leer je om met versieringen prachtige werkstukjes te maken. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van kleurpotloden, viltstiften, waterverf, pastelkrijt of ecoline.
Door middel van eenvoudige tot iets moeilijkere oefeningen worden de creatieve talenten en het concentratievermogen ontwikkeld.
Daarnaast krijg je informatie over de verschillende kalligrafische alfabetten en een klein stukje schriftgeschiedenis.

Wat gaan we doen?

Kalligrafie © Waterjufferweb.nl

De eerste keer gaan we aan de slag met de basisvormen voor het kalligraferen.
Daarna gaan we beginnen met de letters. Wanneer we die een beetje kunnen schrijven, gaan we versieringen oefenen.
En dan wordt het tijd om kalligrafische werkstukjes te gaan maken: naambordjes, menukaartjes, verjaardagskaarten, kerstkaarten, spreuken en/of spreekwoorden uitwerken en versieren…

Cursus data

Er zijn op dit moment nog geen data gepland. Als u interesse heeft, neem dan even contact met ons op.