Tablet / iPadschilderen

Schilderen op Tablet © Waterjufferweb.nl

Eerste periode A
sep ’21 – jan ’22
10 zondagen
13.30 – 14.30
Cursusprijs60 euro
kinderen en volwassenen

Vanaf januari 2021 wordt er op een zondagmiddagen in een combinatiegroep Tablet / iPadschilderen ook geometrie, kalligrafie en tekenles gegeven. Op de Tekencursus pagina kun je hier meer informatie over vinden.

In verband met Covid19 zal er tegelijkertijd on-line en off-line les gegeven worden. Om de aandacht persoonlijk te houden, zullen de groepen zo klein mogelijk ingedeeld worden. Vandaar dat we met twee groepen gaan werken. Elke groep is om de week aan de beurt. Zoals het er nu uitziet kunnen we met twee groepen starten. Zie bij cursus data eerste periode en tweede periode voor de juiste dagen.

Het doel

Met plezier samen creatief bezig zijn, genieten van het tekenen en schilderen en daarna elkaars werk bewonderen

Wat gaan we leren?

We gaan leren wat er allemaal mogelijk is met de apps ArtRage en Sketchbook op het gebied van tekenen en schilderen op de iPad / tablet.

Wat gaan we doen?

Schilderen op Tablet © Waterjufferweb.nl

De eerste keer wordt er uitleg gegeven over het gebruik van een aantal gereedschappen uit de app ArtRage. Daarna wordt er begonnen met het maken van verschillende gekleurde achtergronden. Wanneer daar een beetje handigheid in is gekregen, wordt er geoefend met de verschillende tools uit ArtRage en SketchBook. En dan wordt het tijd om de eerste werkstukjes op de iPad of tablet te gaan maken: tekeningen met verschillende materialen en schilderijtjes met verschillende verftechnieken.

Wanneer je daarna thuis verder hebt gewerkt aan je tekening of schilderij, kan dit werk de volgende keer in de groep getoond worden. De werkstukken worden regelmatig in de facebookgroep van De Waterjuffer geplaatst.

Benodigdheden voor deze cursus:

Cursus data

Eerste periode A
5 september
19 september
3 oktober
17 oktober
31 oktober
14 november
28 november
12 december
9 januari
23 januari