Tekenen

Tekenen © Waterjufferweb.nl

Tweede periode
feb ’20 – jun ’20
10 woensdagen
groep 113.45 – 14.45
groep 215.15 – 16.15
Cursusprijs55 euro
kinderen en volwassenen

Derde periode
jun ’20 – jul ’20
5 woensdagen
groep 113.45 – 14.45
groep 215.15 – 16.15
Cursusprijs27,50 euro
kinderen en volwassenen

Iedereen, groot en klein heeft behoefte om zich op een creatieve manier te uiten. Dat begint bij kleine kinderen met het bewegen van de vingers. Als er geen tekenmateriaal in de buurt is, kan de tafel, de stoel of zelfs de muur worden bewerkt.

De tekening werkt als een vingerafdruk. Nog voordat een kind kan praten met woorden, kan het al “praten” op papier. Met tekeningen wordt de eigen belevingswereld zichtbaar.

Op woensdagmiddagen en op zondagmiddagen (combinatieles voor iPadschildercursisten en tekenen) krijgt iedereen vanaf 6 jaar de gelegenheid om zich op zijn eigen manier te uiten op papier. Er is voor maximaal 10 cursisten plek aan de grote tafel.

Voor de volwassenen in de groep wordt er in overleg gekeken naar welke tekentechniek zij (verder) zouden willen ontwikkelen, of waar zij zich mee bezig zouden willen houden. Zo het uitkomt gaan we aan het werk met gewone potloden HB, B3 of B4, kleurpotloden, viltstiften, pastelkrijt, wasco en waterverf. Ieder werkt op zijn eigen niveau en op zijn eigen manier.

Het doel

Met plezier samen creatief bezig zijn, genieten van het tekenen en kleuren en daarna elkaars werk bewonderen

Wat gaan we leren?

Bij De Waterjuffer wordt getekend volgens de methode van Betty Edwards, waarbij iedereen al heel snel leert om dat te tekenen wat zij zelf leuk vinden. Het is mogelijk om met verschillende materialen aan de slag te gaan.

Door middel van eenvoudige stap-voor-stap tot moeilijkere oefeningen worden de creatieve talenten, die verborgen liggen in de rechterhersenhelft, tot ontwikkeling gebracht.

Wat gaan we doen?

De tekenles © Waterjufferweb.nl

De eerste keer overleg ik kort met iedereen wat hij/zij graag zou willen leren tekenen tijdens de tekencursus. Daarna ga ik aan de slag om daar zelf voorbeelden bij te maken of te vinden, zodat daar mee aan het werk kan worden gegaan.

Er zijn zoveel leuke onderwerpen: vogels, een bos vol dieren, paarden, muziekinstrumenten, olifanten, fantasiefiguren, vlinders, perspectief, huizen met tuinen…

Elke tekenles beginnen we met ongeveer een minuutje ‘blind tekenen’, dan volgen een paar kleine concentratie-oefeningen, waarna ieder met zijn eigen tekenwerk aan de gang gaat.

Cursus data

Tweede periode
5 februari
19 februari
4 maart
18 maart
1 april
15 april
22 april
13 mei
20 mei
3 juni

Derde periode
10 juni
17 juni
24 juni
1 juli
8 juli