Tekenen

Tekenen © Waterjufferweb.nl

Tweede periode A
jan ’22 – jun ’22
10 woensdagen
groep 113.45 – 14.45
groep 215.00 – 16.00
groep 316.15 – 17.15
Cursusprijs60 euro
kinderen en volwassenen

Iedereen, groot en klein heeft behoefte om zich op een creatieve manier te uiten. Nog voordat men kan praten met woorden, is er al het “praten” op papier.

Met tekenen wordt de eigen belevingswereld zichtbaar.

Op woensdagmiddagen (2 tekengroepen) en op zondagmiddagen (een combinatieles voor cursisten van Tablet/iPadschilderen en van tekenen) krijgt iedereen vanaf 6 jaar de gelegenheid om zich op zijn eigen manier te uiten op papier. Er is voor maximaal 10 cursisten plek aan de grote tafel, of aan twee grote tafels in twee ruimtes als de Covid-regels nog een afstand van 1,5 meter aangeven.

Voor de volwassenen in de groep wordt er in overleg gekeken naar welke tekentechniek zij (verder) zouden willen ontwikkelen, of waar zij zich mee bezig zouden willen houden. Zo het uitkomt gaan we aan het werk met gewone potloden HB, B3 of B4, kleurpotloden, viltstiften, pastelkrijt (vieze vingerskrijt), of waterverf.

Ieder werkt in zijn eigen tempo, op zijn eigen niveau en op zijn eigen manier.

Het doel

Met plezier samen creatief bezig zijn, genieten van het tekenen en kleuren en daarna elkaars werk bewonderen

Wat gaan we leren?

Bij De Waterjuffer wordt getekend volgens de methode van Betty Edwards, waarbij iedereen al heel snel leert om dat te tekenen wat zij zelf leuk vinden. Het is mogelijk om met verschillende materialen aan de slag te gaan.

Door middel van eenvoudige stap-voor-stap tot moeilijkere oefeningen worden de creatieve talenten, die verborgen liggen in de rechterhersenhelft, tot ontwikkeling gebracht.

Wat gaan we doen?

De tekenles © Waterjufferweb.nl

De eerste keer overleg ik kort met iedereen wat hij/zij graag zou willen leren tekenen tijdens de tekencursus. Daarna ga ik aan de slag om daar zelf voorbeelden bij te maken of te vinden, zodat daar mee aan het werk kan worden gegaan.

Er zijn zoveel leuke onderwerpen: vogels, een bos vol dieren, paarden, muziekinstrumenten, olifanten, fantasiefiguren, vlinders, perspectief, huizen met tuinen…

Elke tekenles beginnen we met ongeveer een minuutje ‘blind tekenen’, dan volgen een paar kleine concentratie-oefeningen, waarna ieder met zijn eigen tekenwerk aan de gang gaat.

Cursus data

Tweede periode A
26 januari
9 februari
23 februari
9 maart
23 maart
6 april
20 april
11 mei
25 mei
8 juni